Powered by ProofFactor - Social Proof Notifications

Process Analysis

May 26, 2017 | 0 comments

May 26, 2017 | Essays | 0 comments

Rate this post

Process Analysis

 Question 1

500 pages of copes of white paper, and 200 pages on pink paper. Total of 700 pages

Rate of copying= 25 pages per minute

If 1 minute—-> 25 pages can be copied

Therefore, 700 pages?

=28 minutes

Setup time=5 minutes

Time for color change =2 minutes

The capacity requirement for the copy machine center for this job? = 28+5+2= 35 minutes

 

Question 2

Stapling= 10 minutes

Three-hole drilling= 20 minutes

The total time taken for the job is 10+20+35= 65 minutes

Labor costs charged on total standard time multiplied by $6 per hour.

Cost for the job?

If I hour (60 minutes) ——> $6

Therefore, 65 minutes?

= $6.5

 

Question 3

Cycle rate is the completion rate of things

1 work center takes 65 minutes

Therefore, 3 work centers will be  =21.67 minutes

Question 4

The maximum number of such jobs can be produced in a 40 hour week.

If 700 page of such a job takes 65 minutes

Therefore, 40 hours (240 minutes) will be?

= 2584.62 pages

Therefore, a minimum number of pages will be 2584 pages, and the maximum will be 2585 pages.

One such work is equivalent to 700 pages

Therefore, 2585 pages will be equivalent to;

= 4 such work

       
   
 
     

 

 

 

1 such job approximately takes $6.5

Therefore, 4 such jobs will take

Question 5

Capacity utilization is the capacity percentage actually used in fulfilling the demand

Capacity utilization=

Demand is 2585 pages

Capacity 2585 pages

= 1

 

Question 6

Problem 3

Cycle rate is the completion rate of things

1 work center takes 65 minutes

Therefore, 3 work centers with 2 machines will be  = 10.83 minutes

 Problem 4

The maximum number of such jobs can be produced in a 40 hour week.

If 700 pages of such a job take 65 minutes in one machine

Therefore, 2 machines will be 1400 pages of such job in 65 minutes

If 1400 pages take 65 minutes

Therefore, 40 hours (240 minutes) will be?

= 5169.23 pages

Therefore, a minimum number of pages will be 5169 pages, and the maximum will be 5170 pages.

One such work is equivalent to 700 pages, and in 2 machines it is equivalent to 1400 pages

Therefore, 5170 pages will be equivalent to;

= 4

4× 2 machines = 8 such jobs

 

 Question 7

Throughput time is the elapsed time in processing an item from the start to its completion

Problem 3

1 work center takes 65 minutes

Each of the copying machines in the 3 work centers works independently each taking 65 minutes in throughput time

Problem 4

If 700 pages of such job take 65 minutes in one machine. The machines operate independently each using 40 hours in the whole week as throughput time

Question 8

Problem 3

1 batch of 700 pages takes 65 minutes

When the batched is doubled, there will be 1400 pages

Rate of copying= 25 pages per minute

If 1 minute—-> 25 pages can be copied

Therefore, 1400 pages?

=56 minutes

Setup time=5 minutes

Time for color change =2 minutes

A doubled batch of work will take = 56+5+2= 63 minutes

Stapling= 10 minutes

Three-hole drilling= 20 minutes

The total time taken for the job is 10+20+63= 93 minutes

 

Cycle rate is the completion rate of things

1 batch takes 93 minutes to complete

Therefore, 3 work centers with doubled batches will be  =15.5 minutes

Problem 4

The maximum number of such jobs can be produced in a 40 hour week.

I batch has 700 pages and when doubled it become 1400 pages

If 1400 pages of such a job take 93 minutes

Therefore, 40 hours (240 minutes) will be?

= 3612.90 pages

Therefore, a minimum number of pages will be 3612 pages, and the maximum will be 3613 pages.

One such work is equivalent to 700 pages

Therefore, 2585 pages will be equivalent to;

= 6 such work

       
   
 
     

 

1 such job approximately takes $6.5

Therefore, 6 such jobs will take

Question 9

Inventory turnover rate is an efficiency ratio that indicates how inventory is managed effectively by comparing the costs of the sold goods with the mean inventory for a certain period of time

Inventory turnover rate=

= 2.5

 

Question 10

Yield is the percentage of products that has no defects

Suppose 750 sheets of paper were required to complete the job

700 were used for the job

Therefore, yield = ×100 =93.3%

 

Scrap rate is the percentage of failed materials or assemblies that cannot be restored or repaired and therefore discarded.

750-700= 50

Therefore, scrap rate is =  ×100 =6.7%

 

Question 11

As a customer, to copy the center’s products and service the criteria that I will apply in the evaluation of their quality is based on four factors. The first one is the prices they charge for the services they provide. Secondly, I will look at the quality factor of their services if they are of high standards and satisfies me fully. Thirdly, I will look at their flexibility. This implies whether they can adapt to any changes due to the needs of the customers. Lastly, I will evaluate their dependability and whether their services are reliable and can be depended on.

Don`t copy text!